שוקרוט - תבשיל חורפי אלזסי מסורתי
משקאות חריפים
                              מועדון  חברים     צור קשר
  0   מוצרים בסל  

לקופה

 
 
 
 

הרשמה לערוץ היוטיוב שלנו:
 
 
דף הבית >> מתכונים >> שוקרוט

שוקרוט

שוקרוט הוא תבשיל אלזסי המכיל מיני בשרים וכרוב כבוש.
זהו תבשיל חורפי קלאסי.
מתכון זה של שוקרוט מתאים ל-6 אנשים:


מצרכים:
2 ק"ג כרוב כבוש, 2 שיני שום קצוצות, 3 בצלים קצוצים, 4 כפות שמן, 500  גרם בשר מעושן, 400 גרם שומן אווז, 2 נקניקיות קבנוס, 6 נקניקיות עגל, 4 נקניקיות בקר, 3 כוסות יין מאלזס, 2 עלי דפנה, 2 שיני ציפורן, רבע כפית קימל, כפית פלפל שחור, חצי כפית זרעוני כוסברה, 8 תפוחי אדמה קלופים.

 

 תבשיל שוקרוט
אופן ההכנה: שוטפים את הכרוב הכבוש במים מספר פעמים וסוחטים  את עודף המים.בסיר שמתאים לאפיה בתנור, מחממים את השמן ומטגנים את השום והבצל עליהם מניחים חצי מכמות הכרוב הכבוש והבשרים בלי הנקניקיות עגל והבקר, מוסיפים את התבלינים ומכסים בשארית הכרוב.
מכסים הכל ביין ואופים בתנור בחום של 175 מעלות במשך שעתיים.
במקביל, מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים. עושים חריצים לאורך הנקנקיות ומוסיפים את תפוחי האדמה והנקניקיות לסיר, מערבבים קלות ואופים כ-20 דקות עד שהנקניקיות מוכנות.

אופן הגשה:
מניחים על צלחת שכבת כרוב ומעליה מסדרים נתח מכל סוג בשר ותפוח אדמה. מגישים עם חרדל .

התאמת יין: רוטשילד מוטון קאדה


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
  
אסורה מכירת משקאות חריפים למי שטרם מלאו לו 18! יש להציג ת.ז. בכל קניה

"אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!"
"אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת"





גבעתיים: 03-7316022
תל-אביב: 03-5445914


אתר מאובטח SSL