חריימה - דג עם פלפל צ'ומה בסגנון צפון אפריקאי
משקאות חריפים
                              מועדון  חברים     צור קשר
  0   מוצרים בסל  

לקופה

 
 
 
 

הרשמה לערוץ היוטיוב שלנו:
 
 
דף הבית >> מתכונים >> חריימה

חריימה

חריימה הוא תבשיל מככב במטבחים הצפון אפריקאים. לכל ארץ יש נוסח שונה של חריימה. המרוקאים אוהבים להוסיף ירקות ואצל הטוניסאים והלובים מוסיפים מחית פלפל צ'ומה. מובא כאן מתכון חריימה לפי הגירסה הלובית אותו אני אוהבת להכין. לא לשכוח להכין קודם פלפל צ'ומה.

ל-6 סועדים צריך:
♦ דגים, הכי טוב זה פילטים (פילה דג ללא עצמות) של לוקוס אבל גם בורי או נסיכת הנילוס יהיו מצויינים, 6 פילטים. אם קונים דגים שלמים עם עצמות לבקש שיחתכו לכם לפרוסות, כל פרוסה בגודל של מנה.
שמן זית
♦ 1 קופסא (260 גרם) עגבניות מרוסקות של יכין (!!)
♦ כפית פפריקה מתוקה (אפשר להחליף בחריפה לאוהבי החריף)
♦ כפית פפריקה מעושנת
♦ 2 כפיות פלפל צ'ומה
♦ ¾ כוס יין לבן מסוג סוביניון בלאן
♦ ראש שום חתוך ל-½, לא צריך לטרוח על קילוף.
♦ כוסברה טרייה - ½ חבילה
♦ מיץ מ-½ לימון
♦ 2 פלפל אדום מתוק מיובש חתוך לרצועות - להשיג בחנויות תבלינים או בסופרים במחלקת הירקות
מלח ים גס

 חריימה
 הכנה:
בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים תוך ערבוב דקה או שתיים. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה, ממשיכים לערבב ומוסיפים פלפל צ'ומה, שום, מיץ לימון, פלפלים יבשים, מלח ומים. נותנים רתיחה, מוסיפים את הדגים ומעל את עלי הכוסברה. מבשלים על אש קטנה 20 דקות, מדי פעם לנער את הסיר כך שהרוטב יכסה את הדגים. אם חסר רוטב, להוסיף מעט מים.

הגשה:
בצלחת מניחים מהדג ורוטב ומגישים עם הרבה לחם לטבילה ברוטב הטעים.

יין:
ויתקין ריזלינג, תבור פנינים לבן

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
  
אסורה מכירת משקאות חריפים למי שטרם מלאו לו 18! יש להציג ת.ז. בכל קניה

"אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!"
"אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת"





גבעתיים: 03-7316022
תל-אביב: 03-5445914


אתר מאובטח SSL