קיאנטי - אחד מאזורי היין החשובים של איטליה
משקאות חריפים
                              מועדון  חברים     צור קשר
  0   מוצרים בסל  

לקופה

 
 
 
 

הרשמה לערוץ היוטיוב שלנו:
 
 
דף הבית >> כתבות >> קיאנטי אהובתי

קיאנטי אהובתי

מאת ציפי פנטל
אפריל 2008

ההיסטוריה של יינות מאזור קיאנטי האיטלקי, שהקנתה להם את המעמד של יינות איכות, החלה במאה ה-19. תפקיד חשוב בתהליך היסטורי זה מילא הברון בטינו ריקאסולי. הברון, חבר האקדמיה הגיאוגרפית, טעם שוב ושוב מגוון רחב של תערובות זני ענבים, עד שמצא את האיזון האולטימטיבי בערבוב יינות מזני ענבים שונים.  תערובת זו נקבעה כסטנדרט לייצור יין קיאנטי איכותי, והיא התערובת המסורתית אשר מוכרת עד היום ליינות קיאנטי: סנג'ובזה, קניולו, טרביאנו ומלבזיה., תערובת ייחודית זו והיא המבדילה את יינות קיאנטי משאר יינות איטליה. 
האישור לקשור את התואר "קיאנטי" ליין תלוי במספר חוקים, הראשון שבהם הוא כמובן שזני הענבים יגיעו אך ורק מאזור קיאנטי. השני הוא השילוב הסופי בבלנד של היינות: 74%-90% ענבי סנג'ובזה, 5%-10% ענבי קניולו  ו- 5%-10% ענבי טרביאנו או מלבזיה. חוקים נוספים מתייחסים, בין היתר, לזמן היישון (מינימום חמישה חודשים), רמת הסוכר, רמת האלכוהול ועוד.

אזור טיפוסי בקיאנטי
בית איטלקי מסורתי באזור קיאנטי עם כרם לצדו

התרנגול השחור של קיאנטי קלאסיקו

סמל התרנגול השחור המסמל את היינות המגיעים מתת-אזור  קיאנטי קלאסיקו

 קיאנטי הוא אחד מהיינות המעטים באזורי איטליה המסווגים תחת התואר DOCG יין DOCG  מחוייב לעמוד בסטנדרטים מחמירים ביותר ובבחינה בכל פעם מחדש, כדי שיאושר כראוי לשאת את התואר הנכסף. מדבקה ורודה עם התואר DOCG  תודבק על צואר הבקבוק ותאשר את איכותו.
קיאנטי הוא אמנם תואר אזורי, אך הוא מחולק לשבעה תתי-אזורים. המפורסם שבהם: קיאנטי קלאסיקו.
קיאנטי קלאסיקו הוא האזור הממוקמם בלב ליבו של אזור קיאנטי ובו מגיעים הענבים מן הכרמים האיכותיים ביותר. לפיכך גם היינות המופקים מענבים אלה הם האיכותיים והידועים ביותר מבין שבעת תתי האזורים בקיאנטי. סמלם המסחרי -  התרנגול השחור, מופיע לעתים על גבי התווית.
 
ששת תתי-האזורים האחרים הם: Chianti Aretini, Chianti Colli Fiorentini, Chianti Colli Senesi, Chianti Colline Pisane, Chianti montalbano, Chianti Rufina
יין אשר נעשה באחד מששת תתי-האזורים אלה יכול לשאת את שם האזור שבו נעשה  או לשאת את השם "קיאנטי" אך לא יוכל לשאת את השם "קיאנטי קלאסיקו". יין אשר נעשה בתוך אזור קיאנטי אך לא באחד מתתי-האזורים יכול לשאת רק את השם "קיאנטי".

לאונרדו קיאנטי

יינות קיאנטי קלאסיקו ריזרבה או קיאנטי ריזבה מתייחסים לאיכות היין וכן לזמן היישון המינימלי שיינות רזרבה צריכים לעבור כדי לשאת את התואר "ריזרבה" העומד על מינימום של 24 חודשים.
יינות סופר טוסקן
בתחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת, החלו יקבים לייצר יינות בסגנון חדש שלא תאם את החוקים המסורתיים של אזור קיאנטי. זני ענבים חדשים כדוגמת קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק החלו למצוא דרכם אל תוך הבלנדים של יינות מהאזור. כך נוצר סגנון חדש, שונה אך איכותי מאוד. ליינות אלו ניתן השם "סופר טוסקן". על התווית של יינות אלו מותר לכתוב "טוסקנה" כיוון שהיינות מגיעים מאזור זה, אך אין איזכור לשם קיאנטי גם אם הענבים הגיעו מכרמים מקיאנטי.
 
הכרמים של קיאנטי קלאסיקו

  
אסורה מכירת משקאות חריפים למי שטרם מלאו לו 18! יש להציג ת.ז. בכל קניה

"אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!"
"אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת"





גבעתיים: 03-7316022
תל-אביב: 03-5445914


אתר מאובטח SSL